perjantai 17. marraskuuta 2017

Erica hyppää Lorella


Viime Tomaksen treenissähän meillä oli Loren kanssa vaikean tehtävän ja sen metrin kanssa ongelmaa. Esteet kun nousee, neiti selässä alkaa stressaamaan ja joko nypii vauhdit pois tai puskee täysiä esteelle kun jännittää. Lore on itsekin melkoisen epävarma esteiden noustessa, joten jos ratsastaja on epävarma ja vielä ratsastaakin esteelle huonosti, ei poika hyppää. Saman viikon lopulla hyättiin Loren kanssa 50-80cm rataa, pidettiin ihan vaan hauskaa. Sitä se todella olikin hahah, Lore pukitteli ja oli aivan innoissaan, ihana. :D 

Kuitenkin pohdin asiaa, miten toimitaan tämän tason nousun kanssa. Ei se voi niin mennä että molemmat ovat epävarmoja. Jomman kumman olisi hyvä ensin hypätä sitä metriä, joko minä toisella hevosella saaden varmuutta tai Lore toisen ratsastajan kanssa saaden varmuutta. Helpoin järjestely oli tähän se, että Mäkilän Erica hyppäsi Loren satulaan. Ensin Erica ratsasti Lorea sileällä, loppuviikosta otettiin hyppyjä, jumppaa ja 90cm rataa. Hyvin meni ja Erica sai hyvin kiinni siitä, millaista Lorella on hypätä ja miten sitä pitää ratsastaa esteiden välissä. Taitavilla ratsastajilla ei näissä tuntuman ottamisissa kauhean kauan mene.
Tämän viikon keskiviikkona Erica ja Lore olivat Tomaksen valmennuksessa, jotta saataisiin ratatreeniä ja että hevosen tunteva Tomas voisi antaa Ericalle hyviä vinkkejä. Niitä tulikin ja Erica sai vielä paremman otteen hepasta. Alussa kontrolli/jumppatehtävää ja sitten radan pariin. Aluksi tietysti pienempää rataa ja lopussa päästiin menemään pari metrinkin settiä. Poika hyppäsi hienosti ja kaikki sujui hyvin. Lauantaina Erica menee Loren sileällä ja sunnuntaina lähdetään rekan kanssa Tampereelle kisoihin kolmen hevosen voimin. Mukaan lähtee Chicadee, Blanca ja Lore. Blanca hyppää heti aamulla 120, Chici 130 ja Lore hyppää suomenhevosille avoimen metrin. Jännää! 







En tiedä miten tästä sitten jatketaan, kieltämättä on välillä ihan kivaa vain kantaa puomeja, hoitaa heppa kuntoon ja pois ja katsoa kun toinen menee hienosti. :D Mutta kyllä tässä todellakin olisi tarkoitus hypätä itsekin kohta takaisin valmennuksiin ja esteiden pariin Loren kanssa, kuitenkin mietin että ehkä Lore hyötyisi enemmän siitä, että Erica sillä nyt hyppäisi esimerkiksi loppuvuoden. Täytyy nyt katsoa miten nämä kisatkin menevät ja niin pois päin. 

Kiitos Ericalle hyvästä ratsastuksesta ja ennenkaikkea tästä ajasta ja vaivannäöstä! Arvostan sitä paljon, Ericalla kun on tosiaan kolme omaakin hevosta mitä pitää päivittäin ratsastaa. Kiitos myös Tomakselle, taas ymmärsin kuinka hyvin Tomas jo Loren ja mutkin tuntee. Taitava valmentaja, vahva suositus kaikille! 

Doychin kävi viikko sitten lauantaina hoitamassa Loren SI -niveltä, ei ollut enää pahasti juntturassa ja muutenkin oli kaikki kunnossa, pari jumia löytyi kaulasta, muuten ok! Ei kuulemma tarviotse SI -niveltä hoitaa taas vähään aikaan. :) Mahti ukko! 

Kisoista sitten postausta tulossa tietenkin! :) 





- Aino 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti