perjantai 12. tammikuuta 2018

Ensihoitaja AMK & Loren kanssa kehittymistä


Hyvää alkanutta vuotta 2018 vielä kaikille! :) 

Tämä vuosi on startattu treenaamisten ja myös opiskelujen saralla. Aloitin tämän viikon maanataina Turun AMK:ssa Ensihoitajan opiskelut, joiden on tarkoitus kestää sellaiset neljä vuotta. Tällä hetkellä fiilis on se, että varsin mukavat ja mielenkiintoiset neljä vuotta on tulossa. Meillä on mukava ja hyvähenkinen luokka, neljä päivää ollaan tunnettu ja ollaan silti aikalailla kuin kalat vedessä. Ensimmäiset opiskelijabileetkin on korkattu ja hauskaa oli. Opiskelijaelämä saa alkaa. 

Erica on hypännyt Lorea edelleenkin, se on tehnyt Lorelle tosi hyvää. Itse olen siis keskittynyt enemmän sileän puoleen ja sielläkin kehitystä on tapahtunut monessakin asiassa. Monia helpottavia havaintojakin olen tässä tehnyt. Maasto- tai vapaapäivän jälkeen on turha lähteä vaatimaan liikoja, pitää alottaa rennosti ja antaa Lorelle mahdollisuus verrytellä hiukan itse itseään. Usein vasta laukkojen jälkeen voi alkaa ravissa vaatimaan asioita, ensin harjoitusravissa, joka on itselleni helpompaa ja sitten vasta kevyessä ravissa. Ja kun sujuu niin antaa kaikessa rauhassa sujua. Vapaapäivien jälkeen pitää aina asennoitua siihen, että se ei ole kuin sulaa vahaa vaan pitää ottaa iisisti eikä missään nimessä hermostua vaikka se vähän purisikin kiinni tai näyttäisi keskisormea työnteolle. Toisena ratsastuspäivänä voikin jo alusta saakka vaatia pojalta työntekoa ja nöyryyttä. Jos sellaista ei kuitenkaan ole ilmassa, on keinot millä saan sen toimimaan, joskin pikkuhiljaa. Muutaman kerran ollaan siellä maneesissa oltu se puolitoista tuntia kun ensin ollaan työstetty eri tavoin tunnin verran ja loput puoli tuntia kuljettu niin kuin kuuluukin. Minusta on tärkeää, ettei heti lopeta kun menee hyvin vaikka hiukan väsyttäisikin, koska olisi tärkeää että hevonen joutuisi myös käyttämään oikeita lihaksia. Eräällä viikolla ratsastin kaksi päivää sen påuolitoista tuntia työstäen Lorea ja tämä mahdollisti sen, että kolmantena päivänä ei maneesissa tarvinnut olla kuin vajaa tunti ja sillpin sain tehdä Lorella juuri sitä mitä olin ajatellutkin kun kaikki aika ei mennytkään läpiratsastamiseen. Se oli hieno fiilis. Tämän päivän jälkeen Lore pääsi ansaitusti taas maastoon käppäilemään.

Viime viikolla hyppäsin pitkästä aikaa itsekin Lorella. Tein kavalettitehtäviä ympyrällä ja sitten pientä mutta suht. vaikeaa rataa. Alussa hiukan jännitti kun nostettiin esteitä ja linjalle nyppisin viisi askelta vaikka helpot neljäkin siihen sai. Tallikaverit kuitenkin muistutteli mitä Tomaskin sanoisi tuosta viidestä askeleesta, että ennemmin reipas ja menevä viisi askelta. Siinä kohtaa joutui myöntämään, että pelottaa se, jos Lore vetääkin sitten liinat kiinni ennen estettä niin meikäläinenhän lentää kun leppäkeihäs. Päätin antaa pelon olla ja menin reippaasti sisään linjalle. Hiukan kannusta välissä ja sehän reagoi juuri niinkuin pitikin! Ja kun taas esteen jälkeen otin kinni, se tuli kiinni. Odotettua paremmin! Sen jälkeen lähti pelkokin aika äkkiä menemään. Sen jälkeen uskalsin helposti ratsastaa sitä kun tiesin, että homma on hallussa ja hevonen reagoi mitä vaan teenkin. Tuli hieno fiilis. Lore on selvästi oppinut Ericalta paljon asioita, nyt Erica saa vielä jonkun aikaa jatkaa Loren hypyttämistä ja itse hyppäilen silloin tällöin jotta tatsi hommaan pysyy. Nyt ollaan niin hyvin menossa oikeeseen suuntaan! :) 

Eilen pakkasessa maastokävelyllä 1.5h.


Oikein iloisena ja luottavaisena kaikkeen voin jatkaa vuotta 2018 hymyssä suin! 


Muistaakahan seurata meitä Instagramissa käyttäjää @teamainojalore ja toki myös minun pääkäyttäjääkin @ainokoskii ! 






- Aino 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti