keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Suomi 100, Suomenhevonen 110


Juhlavuosi! 

Kun Suomi täyttää 100 vuotta, täyttää suomenhevonen 110 vuotta. Molemmat täysin juhlistamisen arvoisia asioita. Kumpikin näistä juhlan aiheista ovat minulle todella tärkeitä, nyt ja aina. 




Suomenhevosesta on moneksi. Se voi olla paras ystävä, seurahevonen, terapiaratsu, työkaveri tai kilpakumppani. Tämä biisi ja videot kertovat suomenhevosesta kaiken tarpeellisen! 






Pakko myöntää, että kyllä meikäläisenkin silmäkulmat kostuivat näitä sanoja kuunnellessa ja videoita katsellessa. Ja Pyrkeä tuli pitkästä aikaa tosi kova ikävä. 





Lorella saan kilpailla, se on mulle kilpakumppani. Silti se on samalla minulle myös paras ystäväni. Sen karvaan voi painaa pään ja sille voi kertoa kaikki murheet. Sen rauhallista heinänrouskutusta on rauhoittavaa katsoa ja maastolenkit sen kanssa saavat pään tyhjentymään. Loren kanssa voin mennä eteenpäin ja sen kanssa voin kehittyä ja kiertää kisakenttiä. 

Pyrke oli enemmän minulle paras ystävä. Se oli ainutlaatuinen hevonen, sillä pystyi toeuttamaan mitä vain, laukata hangessa pellolla ilman satulaa ilman huolen häivääkään siitä mitä voisi tapahtua. Sen kanssa harjoiteltiin, millaista on olla hevosenomistaja, millaista on pitää hevosesta huolta ja ottaa siitä vastuuta. Se opetti meitä paljon. Pyrken kanssa tuli toki muutamat estekisatkin pompittua, lähinnä leikkimielessä ja sen kanssa tärkeämpää minulle oli vain puuhailla ja oleskella sen kanssa. Milloin leikittiin porkkanahippaa, milloin lähdettiin maastoon metsään samoilemaan vain riimun ja riimunnarun kanssa. Kasvoin sen kanssa pitkän matkaa. Ikuisesti olen kiitollinen tälle hevoselle, suomenhevoselle. <3  







Pyrke oli mun paras kaveri monta vuotta. <3 


Äiti ja Pyrke 2014. <3 

Äiti ja Eki 22vee. 

Pidän itsenäisestä Suomesta, enkä haluaisi olla minkään muun maalainen kuin puhdas suomalainen. Paljon on pahaa nykyään tässä maassa, mutta myös niin paljon hyvääkin. Sinivalkoinen maa, isänmaa, kotimaa. <3 


Tänään vietämme Suomen sadatta itsenäisyyspäivää. Itse aion juhlia sitä käymällä Liedon kunnan itsenäisyyspäivän juhlassa, tallilla käyn hoitamassa rakasta suomenhevostani, illalla meille tulee vieraita syömään mitäpä muutakaan kuin Suomi100- kakkua. Myös linnanjuhlat ja Tuntematon sotilas kuuluu ohjelmistooni. :) 

Oikein mukavaa, rauhallista ja isänmaallista itsenäisyyspäivää kaikille! <3 Nautitaan itsenäisestä Suomestamme! 





- Aino 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti